Alles over gratis rechtsbijstand

Gerechtelijke procedures

Tijdens de behandeling van jouw letselschade ontstaan regelmatig discussiepunten met de aansprakelijke partij. Wanneer deze discussies niet naar tevredenheid voor alle partijen kunnen worden opgelost, kan het soms nodig zijn om naar de rechter te stappen.

Aangezien aan elke rechtszaak de nodige kosten en risico’s zijn verbonden, dient van tevoren goed te worden afgewogen wat het procesrisico is. Natuurlijk zullen we je hierbij zorgvuldig over adviseren. Indien nodig winnen wij voor jou een extern procesadvies in.

Geschilpunten gerechtelijke procedure

Er zijn een aantal vragen die aan de orde komen bij de afhandeling van jouw schade. De vraag naar de feitelijke toedracht van een ongeval is er daar één van. Ook de vraag naar de aansprakelijkheid van het ongeval, het verlies aan inkomsten of de mate van invaliditeit zijn kwesties die na een ongeval beantwoord moeten worden. Daarbij kunnen partijen over het antwoord op deze vragen van mening verschillen. Bijvoorbeeld over de vraag of de schade wel een gevolg is van het ongeval dat heeft plaats gevonden. Een aansprakelijke verzekeraar wil zich nog wel eens op het standpunt stellen, dat een bepaalde schadepost geen ongevalsgevolg is. In dat geval hoeft de verzekeraar de schadepost namelijk niet te vergoeden.

Inschakeling rechter

Helaas is een gerechtelijke procedure soms de enige mogelijkheid om toch tot een oplossing te komen. Hoewel dat niet vaak voorkomt, moet de rechter soms worden ingeschakeld om bepaalde knopen door te hakken. Uiteindelijk gaat het erom dat jij krijgt waar je recht op hebt. Uiteraard staan wij je graag bij; ook als je voor jouw gelijk naar de rechter moet!

Verschillende soorten gerechtelijke procedures

Er zijn verschillende soorten gerechtelijke procedures, namelijk:

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade opgelopen?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.