Alles over gratis rechtsbijstand

No cure no pay

Als het nog onzeker is of jouw schade verhaald kan worden, kun je met een letselschadespecialist afspreken dat de kosten van rechtsbijstand alleen door jou betaald hoeven te worden als de schade ook daadwerkelijk wordt verhaald. Dat heet: ‘no cure no pay’.

​Lukt het niet om de schade te verhalen, dan betaal je niets. Lukt dat wel, dan wordt een bepaald percentage van de schade-uitkering aan de letselschadespecialist betaald. Dit wordt van tevoren duidelijk vastgelegd. Afhankelijk van de complexiteit van de zaak varieert dit percentage tussen de 15% en 25%. De rest wordt aan jou uitgekeerd.

No cure no pay is zeker niet altijd nodig!

Een no cure no pay afspraak is niet nodig als van tevoren duidelijk is dat de aansprakelijkheid snel en gemakkelijk gevestigd kan worden. Bovendien zullen de redelijke kosten van de verleende rechtsbijstand vergoed worden als de aansprakelijkheid uiteindelijk toch wordt erkend.

​Laat je dus niet zomaar iets wijs maken en laat je van te voren goed voorlichten over wat jouw kansen en risico’s zijn. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wil je hulp van Justiz bij het verhalen van jouw letselschade?

Je hoeft er niet alleen voor te staan als je letselschade hebt. Wil je weten wat Justiz voor jou kan betekenen? Neem dan voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek contact met ons op.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade opgelopen?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.