Alles over gratis rechtsbijstand

Wat kost het jou?

Rondom jouw herstel moet er veel geregeld worden. Terwijl jij de draad van jouw leven weer probeert op te pakken, moeten ook juridische en financiële zaken worden geregeld. Omdat dit extra inspanning van je vraagt, ​is gratis rechtsbijstand een uitkomst.

Rechtsbijstand is gratis

De aansprakelijke partij moet de kosten van rechtshulp aan jou vergoeden. De inschakeling van Justiz kost jou dus niets!

Wie betaalt de rekening?

Als je letselschade hebt opgelopen waarvoor een ander aansprakelijk is, kun je je gratis laten bijstaan door een letselschadeadvocaat of letselschade-expert. De hoogste rechter in Nederland heeft namelijk beslist dat ook de kosten van het vaststellen en verhalen van de schade moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Daarbij geldt wel dat die kosten redelijk moeten zijn.​

​Als je letselschade hebt opgelopen is het per definitie redelijk dat je een belangenbehartiger inschakelt. Dit betekent dat deze kosten moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Het is inmiddels gebruikelijk dat met een letselschadespecialist de afspraak wordt gemaakt dat de kosten van rechtsbijstand rechtstreeks in rekening worden gebracht bij de aansprakelijke partij. Op deze manier is rechtsbijstand voor een letselschadeslachtoffer gratis. De aansprakelijke partij betaalt dus de rekening.

Onderzoek naar aansprakelijkheid

Soms staat nog niet vast of is het onzeker dat een ander aansprakelijk is voor jouw schade. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een medische fout. Er moet dan eerst onderzoek worden gedaan naar de vraag of een ander aansprakelijk is. In die gevallen zal er eerst voldoende (medische) informatie moeten worden verzameld. Soms moet er ook een medisch advies worden ingewonnen. Dit kan een langdurig en ook een kostbaar traject zijn.

​Ook tijdens het onderzoekstraject naar de aansprakelijkheid kan een letselschadeadvocaat of letselschade-expert jou natuurlijk bijstaan. Hij kan je adviseren over de kansen en de mogelijkheden. Van tevoren dienen dan wel goede en transparante afspraken te worden gemaakt over de kosten die hieraan zijn verbonden. Het is immers nog niet zeker dat jouw schade verhaald kan worden. Laat je hierover dus goed informeren en neem voor een gratis en vrijblijvend advies contact met ons op

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade opgelopen?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.