Letselschade door een gebrekkig product? Wij helpen bij het verhalen van de schade

 In Letselschade

Sinterklaas is in het land! Het betekent dat het winkelseizoen weer is geopend. Op pakjesavond en met de Kerst maken we het thuis gezellig en geven we elkaar cadeaus. Maar stel, na een feestelijk diner word je behoorlijk ziek, omdat de zalm bedorven is. Of je kind speelt buiten met z’n nieuwe step, totdat die ineens in tweeën breekt. Deze gebeurtenissen zijn niet alleen een enorme domper, ze kunnen zelfs leiden tot letselschade. Mogelijk is de verkoper daarvoor aansprakelijk. 

We maken allemaal wel eens mee dat product tegenvalt of al snel kapot gaat. Dan neem je contact op met de verkoper, want je hebt meestal recht op een nieuw product, of je krijgt het aankoopbedrag terug. Maar als er sprake is van gezondheidsschade door een gebrekkig product, kan je leven voorgoed veranderd zijn. 

Productaansprakelijkheid

Producenten zijn verplicht om met veilige producten te komen. Ze moeten onderzoek doen naar de risico’s en moeten hun klanten daarover goed informeren, in plaats van alleen het mooie plaatje voor te schotelen. Als een product gebreken vertoont en een klant loopt schade op, dan is de producent of de verkoper van het product daarvoor aansprakelijk. Consumenten zijn namelijk wettelijk beschermd tegen de gevolgen van een gebrekkig product.

Complexe zaken

Toch betekent dat helaas niet dat het eenvoudig is om letselschade op een producent te verhalen. De klant moet namelijk wel bewijzen dat de schade daadwerkelijk door het product is veroorzaakt. Producenten trekken bovendien vaak alles uit de kast om te voorkomen dat een product als onveilig wordt bestempeld, om te proberen reputatieschade en financiële schade te voorkomen. Het gaat daarom om complexe zaken, waarvoor de benadeelde een lange adem moet hebben. Daarom is de hulp van een gespecialiseerde letselschadejurist onmisbaar.

Je kan bij ons terecht

Justiz Letselschade staat letselschadeslachtoffers bij, ook in productaansprakelijkheidszaken. Het is onze taak om te bewijzen dat de letselschade is veroorzaakt door het product. Daarnaast zetten we alle geleden schade op een rij en dienen we bij de producent en/of de verkoper een schadeclaim in. Zo kunnen we stap voor stap de producent dwingen om verantwoordelijkheid te nemen en de schade te vergoeden.

Wil je een letselschadezaak aan ons voorleggen? Neem gerust contact met ons op.

Recent Posts
Verkeersongevallen novemberLetselschade keurmerk