Alles over letselschade

Letselschade zelfstandig ondernemer

Veel zelfstandig ondernemers zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Momenteel zijn er in Nederland meer dan 750.000 zzp’ers aan het werk. En dit aantal stijgt nog steeds. Dit komt doordat het in de huidige economische situatie relatief aantrekkelijk is om als zelfstandige zonder personeel aan de slag te gaan. Als zelfstandige kun je nog steeds bij grote bedrijven aan de slag, maar dan alleen zonder vast contract. Het gevolg hiervan is dat je als zzp’er niet meer profiteert van de algemeen geldende werknemersverzekeringen bij het bedrijf. Dit betekent dat je bij tijdens het werk niet automatisch meer verzekerd bent voor arbeidsongeschiktheid als gevolg van een bedrijfsongeval of een verkeersongeval tijdens het werk.

Inkomensschade door arbeidsongeschiktheid

Wanneer je als zelfstandig ondernemer letselschade oploopt bij een ongeval en daardoor arbeidsongeschikt raakt, dan heb je geen inkomen meer. Je krijgt geen salaris doorbetaald en je hebt ook geen recht op een ZW-uitkering of een andere uitkering van het UWV. Sommige ondernemers hebben een particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Vanwege de hoge premies zijn er veel zzp’ers zonder een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook als je wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten, dekt deze verzekering echter nooit de volledige inkomensschade na een ongeval. De schade die niet door jouw eigen verzekering wordt gedekt, moet dan ook door de aansprakelijke partij vergoed worden.

Berekenen letselschade zelfstandig ondernemer

Het vaststellen van de schade van een zelfstandig ondernemer is geen eenvoudige materie. Vaak moet er een boekhoudkundige en / of bedrijfseconomische analyse worden gemaakt om te kunnen vaststellen wat jij als ondernemer in de situatie zonder ongeval zou hebben verdiend. Het verdient daarom de aanbeveling om hier een letselschade-expert voor in te schakelen. Ook als zelfstandig ondernemer ben je bij Justiz aan het juiste adres. Neem voor een vrijblijvend advies contact met ons op.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade opgelopen?

    Wij helpen jou graag gratis, want jouw letsel is onze zorg!