Alles over bijzondere soorten letselschade

Amputatieletsel

Amputatieschade valt onder de categorie zeer zwaar letsel en is vrijwel altijd heel ingrijpend voor slachtoffers. Niet alleen zijn amputatieslachtoffers fors beperkt in hun doen en laten. Er is vaak ook sprake van bijkomende psychische klachten, een langdurig en pijnlijk revalidatietraject en bestaat de kans dat fantoompijnen optreden.

Praktijk

Wij zien helaas vaak amputatieletsels optreden bij bedrijfsongevallen. Door inklemming, een val van hoogte of incidenten met (zaag)machines. Ook staan we met enige regelmaat bij slachtoffers bij die een zwaar verkeersongeval hebben gehad met fiets of scooter.

Wat de oorzaak van jouw letsel ook is. Door onze jarenlange ervaring beseffen we hoe ingrijpend amputatieletsel is en weten wij onze weg te vinden als het gaat om het inschakelen van de juiste artsen, hulppersonen en zorginstanties.

Arbeidsongeschiktheid en verlies van arbeidsvermogen

Amputatieletsel lijdt vaak tot volledige of gedeeltelijke arbeidsongeschikt. Dit heeft vaak tot gevolg dat inkomsten minder worden. Soms moet iemand op zoek naar een passende functie en dient er een omscholings- of re-integratietraject te worden opgestart. Hulp en begeleiding door een arbeidsdeskundige en/of ergotherapeut zijn dan aangewezen. De schade die ontstaat door het inkomstenverlies, wordt in de letselschadepraktijk verlies van arbeidsvermogen genoemd.

Schadeposten

Uiteraard heb je als slachtoffer met amputatieletsel recht op een vergoeding van meer dan alleen je verlies van arbeidsvermogen. Als slachtoffer kun je bijvoorbeeld ook aanspraak maken op een smartengeldvergoeding. Volgens de Nederlandse jurisprudentie kan zo’n vergoeding oplopen tot bedragen boven de 50.000 euro. Smartengeld en verlies van arbeidsvermogen zijn echter maar twee schadeposten in een lange lijst van potentiële schadeposten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Aanpassingen in en rondom de woning
  • Kosten van verhuizing
  • Medische kosten (bijvoorbeeld voor protheses)
  • Kosten van therapie en psychologische begeleiding
  • Kosten van omscholing
  • Verlies van arbeidsvermogen
  • Aanpassingen in een auto, fiets of motor

Justiz biedt jou hulp

Amputatieletsels komen gelukkig niet heel veel voor. Dat wil zeggen dat veel belangenbehartigers weinig tot geen ervaring hebben met de afwikkeling van amputatieletsels. De juristen van Justiz hebben door hun jarenlange ervaring wel de nodige kennis en kunde opgedaan. Bij Justiz weet je zeker dat je de juiste hulp krijgt. Dat wil zeggen niet alleen hulp bij het krijgen van de hoogst mogelijke vergoeding, maar ook de best mogelijke begeleiding bij het aanvragen van uitkeringen en aanpassingen en het regelen van bijvoorbeeld omscholingstrajecten.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Amputatieletsel opgelopen?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.