Alles over bijzondere soorten letselschade

Dwarslaesie

Een dwarslaesie ontstaat vrijwel altijd door een ongeval en heeft zeer ingrijpende gevolgen op iemands leven. Er zullen verschillende aanpassingen en voorzieningen moeten worden geregeld om het leven met een dwarslaesie mogelijk te maken. Gelet op de grote impact van een dwarslaesie op iemands leven, behoort dit letsel tot de categorie zwaar letsel. Het is daarom zeer aan te raden om goede hulp te krijgen bij het regelen van letselschade door een dwarslaesie. De experts van Justiz Letselschade zijn hier doortastend, ervaren en bedreven in; wij helpen je graag!

Welke schade kun je claimen bij een dwarslaesie?

Aanpassingen en voorzieningen

Door een dwarslaesie zullen veel van de normale dagelijkse activiteiten niet meer zonder hulp of voorzieningen kunnen plaatsvinden. Daarom moeten er de nodige aanpassingen in de woning en mobiliteit worden geregeld. Denk aan aanpassingen van de woning, auto of fiets. Of denk aan hulpmiddelen als een lift, elektrische rolstoel en dergelijke. Soms moet zelfs een verhuizing naar een beter geschikte of passende woning worden overwogen.

Met de moderne techniek zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om het leven in de eigen woningomgeving ook na een dwarslaesie te veraangenamen. Denk aan allerlei op afstand bestuurbare technieken die het mogelijk maken om kastjes te openen, gordijnen te laten sluiten, auto’s te besturen enzovoorts.

Voor veel voorzieningen en hulp kan een beroep worden gedaan op de zorgverzekeraar of de Wmo. Niet alle kosten komen via deze ‘voorliggende voorzieningen’ voor vergoeding in aanmerking. Vanuit de letselschaderegeling geldt echter de gedachte dat iemand zoveel mogelijk moet worden teruggebracht in de situatie die hij / zij bezat voor het ongeval. Van de aansprakelijke partij mag juist bij ernstig letsel zoals een dwarslaesie dus veel verwacht worden.

Het regelen van alle mogelijke hulp en voorzieningen kan het beste aan een zorgprofessional worden overgelaten. In de letselschaderegeling wordt daarom in overleg met de aansprakelijke verzekeraar een zorgcoach of zorgcoördinator benoemd. Dit zijn professionele dienstverleners die precies weten welke aanpassingen en mogelijkheden er zijn en hoe dit kan worden afgestemd op jouw situatie.

Kosten in verband met verpleging, verzorging en huishoudelijke hulp

Door een dwarslaesie zal er ook een flinke hulpbehoefte ontstaan op het gebied van de zelfverzorging en in het huishouden. Ook die hulp moet worden geregeld en moet worden vergoed door de aansprakelijke partij. Meestal kan een PGB worden aangevraagd om die hulp door derden in te regelen.

Verlies van verdienvermogen

Na een dwarslaesie ontstaat er vrijwel altijd volledige of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Soms kan iemand nog wel weer met de nodige aanpassingen aan het werk. Er zal echter ook op het gebied van werk veel veranderen. Alle nadelen die hierdoor ontstaan op het gebied van werk en inkomen moeten door de aansprakelijke partij worden gecompenseerd.

Smartengeld na dwarslaesie

Omdat een dwarslaesie ernstige gevolgen heeft op iemands persoonlijke leven, behoren de smartengeldvergoedingen bij een dwarslaesie tot de hoogste categorie. De smartengeldvergoeding bij een dwarslaesie varieert tussen de € 100.000,00 en € 200.000,00.

Juridisch advies bij letselschade door een dwarslaesie?

De gevolgen van een dwarslaesie zijn ingrijpend. Laat je daarom goed voorlichten over de te volgen procedure. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een schadevergoeding, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan met raad en daad voor u klaar!

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade opgelopen?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.