Alles over bijzondere soorten letselschade

Wat is een whiplash?

Een whiplash (letterlijk vertaald: zweepslag) is een onverwachte, zeer snelle beweging met de nek en het hoofd zonder dat het hoofd ergens tegenaan botst. Een whiplash is veelvoorkomend letsel als het gaat om een verkeersongeval. Ieder jaar overkomt het zo’n 15.000-20.000 Nederlanders. De meest voorkomende klachten na een whiplash zijn pijn in de nek, het hoofd, de schouders en de rug. Ook klachten als duizeligheid, concentratieproblemen of andere cognitieve klachten komen voor. Whiplashletsel kan zeer ingrijpend zijn omdat het jouw functioneren in het dagelijkse leven sterk kan beïnvloeden. De twee belangrijkste stappen die je moet nemen zijn:

1. Medische afhandeling

Denk jij te maken te hebben met een whiplash? Laat je dan goed voorlichten. Neem allereerst contact op met jouw huisarts om je te laten onderzoeken. Wellicht heb je nog meer klachten als gevolg van het verkeersongeval? Neem geen risico, maar schakel meteen medische hulp in. Des te eerder jij actie onderneemt, des te sneller een arts een passende behandeling kan voorschrijven.

2. Juridische afhandeling

Wanneer jij door schuld van iemand anders whiplashletsel hebt opgelopen, dan heb je bijna altijd recht op een letselschadevergoeding. Whiplashletsel bestaat vaak niet alleen uit lichamelijke schade. Het brengt vaak ook een financiële schadeposten met zich mee. Daarom is het goed te weten dat jij in veel gevallen aanspraak kunt maken op een schadevergoeding. Wij adviseren jou daar gebruik van te maken. Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding is het noodzakelijk dat je kunt aantonen dat een andere partij schuldig is voor het ontstane letsel. In formele zin noemen we dit aansprakelijkheid.

Al het bewijs waarmee jij kunt aantonen dat het ongeval niet jouw schuld is, telt. Denk bijvoorbeeld aan: foto’s, verklaringen, een ingevuld en ondertekend aanrijdingsformulier een politierapport enzovoorts. De volgende stap is dat de aansprakelijkheid wordt erkend door de verzekeraar van de tegenpartij. Alleen dan heb je recht op een letselschadevergoeding.

Omdat de gehele procedure zorgvuldig moet plaatsvinden, kun je dit het beste uit handen geven aan deskundige specialisten. Een letselschade expert van Justiz kan het hele proces voor jou begeleiden. Van het verzamelen van bewijs tot het claimen van een schadevergoeding bij een verzekeraar.

Juridisch advies bij letselschade door een whiplash?

Een whiplash is geen kleinigheid, laat je daarom goed voorlichten over de te volgen procedure. Wil je meer weten over whiplashletsel en de mogelijkheden van een schadevergoeding, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Whiplash opgelopen?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.