Home » Letselschade » Letselschade na ongeval

Letselschade opgelopen?

Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.

Een ongeluk zit meestal in een klein hoekje

Ongelukken met letselschade zoals door een verkeersongeval of een bedrijfsongeval zijn aan de orde van de dag. Regelmatig wordt op het nieuws of in de krant melding gemaakt van ongelukken op de weg of op het werk. Waar je normaal gesproken vluchtig stilstaat bij deze berichten, is het een heel ander verhaal wanneer je zelf betrokken raakt bij een ongeluk. Zelfs een kleine botsing of valpartij op het werk kan al veel gevolgen hebben.

De ernst van een ongeluk verschilt van geval tot geval enorm en zo ook het letsel. Iedereen kent het beeld van de traumahelicopter die op de snelweg landt om een zwaargewond slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren. Maar er is ook letsel van mildere aard. Misschien ben je na een botsing of een valpartij met de schrik vrij gekomen, maar voel je je wel een tijd lang minder veilig op de weg of op het werk. Betrokken zijn bij een ongeluk heeft altijd impact.

Wat te doen?

Hoewel behandeling van het letsel als gevolg van een ongeval absolute prioriteit moet krijgen, is ook de juridische afhandeling van belang. Denk aan het contact leggen met de betrokken partijen, het invullen van schadeformulieren en het al dan niet aansprakelijk stellen van de veroorzaker van het ongeval.

Aangifte bij politie of de arbeidsinspectie

Soms is het ook noodzakelijk dat zo snel mogelijk aangifte wordt gedaan bij de Politie of de Inspectie SZW. Dat is in elk geval nodig als de veroorzaker na het ongeval is gevlucht. Als aan de juiste voorwaarden wordt voldaan kan zodoende eventueel een claim worden ingediend bij het Waarborgfonds. Maar denk ook aan het bedrijfsongeval waarbij de omstandigheden van het ongeluk door de Inspectie SZW kunnen worden onderzocht en vastgesteld. Dat moet in het algemeen zo snel mogelijk na het ongeval gebeuren, omdat anders belangrijke bewijzen kunnen verdwijnen.

Heb jij letselschade opgelopen door een ongeval?

Wanneer je letsel hebt opgelopen bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval, kun je een aanspraak maken op een letsel schadevergoeding en smartengeld. Er worden ongetwijfeld  de nodige kosten gemaakt bij de nasleep van het ongeval. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, reiskosten naar het ziekenhuis of kosten wegens huishoudelijke hulp of verpleeghulp. Ook kun je door arbeidsongeschiktheid schade hebben door een lagere inkomsten (verminderd verdienvermogen) of hulp nodige hebben van derden bij het doe-het-zelven (i.v.m. onderhoud van woning, auto of tuin enz.).

Een beroep doen op een schadevergoeding vanwege een ongeval kan alleen wanneer er een andere partij betrokken is geweest bij het ongeval die verantwoordelijk is  voor het opgelopen letsel. We spreken dan over wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer de andere partij op grond van de wet aansprakelijk gesteld kan worden voor het ontstane letsel, kun je er vanuit gaan dat de kosten die door het letsel zijn ontstaan, volledig moeten worden vergoed door zijn of haar verzekeraar. Als er geen aansprakelijke partij is, maar je bijvoorbeeld wel zelf een schadeverzekering inzittenden verzekering hebt afgesloten, kun je jouw schade eventueel op jouw eigen verzekeraar verhalen.

Ongeval gehad?

Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.

Pizzakoeriers & Ongevallen

In de wereld van bezorgdiensten is snelheid van essentieel belang, maar soms kunnen onverwachte gebeurtenissen tot ongelukken leiden. Een recent incident waarbij een pizzakoerier betrokken was [...]