
Kinderen vaak slachtoffer van ernstige hondenbeet
Een recent bericht door EenVandaag heeft alarmerende cijfers onthuld met betrekking tot ernstige hondenbeten in Nederland, met name bij kinderen. Deze alarmerende bevindingen wijzen op de [...]
Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.
Ben jij betrokken geraakt bij een arbeidsongeval of bedrijfsongeval? Of is een familielid of bekende van jou slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval? In beide situaties komt er veel op je af. Om niet verstrikt te raken in het oerwoud van informatie, hebben wij de belangrijkste vragen en antwoorden voor jou op een rij gezet.
Het eerste wat je moet doen wanneer jezelf of een bekende betrokken is geraakt bij een bedrijfsongeval, is nagaan of er letselschade is. Soms is dit meteen duidelijk (bijvoorbeeld als er een wond is ontstaan), maar soms is het minder duidelijk (bijvoorbeeld wanneer iemand van een trap is gevallen). Raadpleeg in beide gevallen meteen een arts om na te gaan wat de ernst van de letselschade is. Daarnaast is het zaak de werkgever, in het geval hij nog niet geïnformeerd is, zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen van het arbeidsongeval. De werkgever is volgens de huidige rechtspraak (jurisprudentie) verplicht om een ongeval te registreren en eventueel zelf tijdig onderzoek te doen naar de toedracht. De registratie van het ongeval door jouw werkgever kan van belang zijn bij het verhalen van de ontstane letselschade.
Nadat medische zorg geregeld is en jij de belangrijkste partijen hebt geïnformeerd over het bedrijfsongeval kun je overgaan tot de formele procedure, zoals het nagaan van aansprakelijkheid en het verkrijgen van een schadevergoeding.
Als er sprake is van een ernstig bedrijfsongeval met een ziekenhuisopname of met blijvend letsel tot gevolg, dan is de werkgever verplicht om de Inspectie SZW (voorheen ook wel: arbeidsinspectie) in te schakelen. Doet de werkgever dat niet, dan kun jij of kan iemand anders de Inspectie SZW ook zelf inschakelen. Dit kan ook met behulp van een online meldformulier op de website van de Inspectie SZW.
Natuurlijk helpen wij je graag met het verhalen van jouw letselschade. Wij zijn hier in gespecialiseerd en onze hulp is voor jou gegarandeerd kosteloos. Wil je meer weten hoe wij te werk gaan? Bekijk dan hier ons ons stappenplan. We helpen je na een bedrijfsongeval of arbeidsongeval graag om er beter uit te komen met jouw recht en jouw herstel!
Een ongeval zit in een klein hoekje. Als dat hoekje zich ergens op de werkvloer bevindt, praat je al heel snel over een bedrijfs- of arbeidsongeval. Bij bedrijfsongevallen spelen uiteraard hele andere aspecten en wetsartikelen een rol dan bij bijvoorbeeld een verkeersongeval. Aan de hand van een voorbeeld casus leggen we je uit welke stappen er worden gezet om een letselschade door een arbeidsongeval geregeld te krijgen. Lees verder in onze blog “Het handletsel van Max door een bedrijfsongeval“.
Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.