Beet door hond gehad?

Wij helpen je graag gratis, want jouw letsel is onze zorg!

Ben jij gebeten door een hond en heb je hierdoor letselschade opgelopen?

De hond is een graag gezien huisdier in Nederland, maar niet door iedereen. Helaas komt het namelijk regelmatig voor dat iemand door een hond van een ander wordt gebeten. En soms is de schade best ernstig.

Bijtwonden door huisdieren hebben goede verzorging nodig. Het is altijd raadzaam om zo snel mogelijk een (huis)arts te raadplegen. Deze kan de wond schoonmaken, kan zo nodig een tetanusinjectie toedienen en eventueel preventief antibiotica voorschrijven. In bepaalde gevallen moet een bijtwond worden gehecht. Door de verwondingen kunnen blijvende littekens ontstaan.

De ernst van ongevallen met een hond verschillen enorm en zo ook het letsel. We kennen gevallen waarin mensen ernstige verminkingen hebben opgelopen door hondenbeten. Maar er is ook letsel van mildere aard. Misschien ben je er na een bijtincident met slechts wat lichte verwondingen vanaf gekomen.

Toch kan het ook dan zijn dat je je wel een tijd lang minder veilig in de buurt van honden en dat je met angstklachten worstelt. De meeste slachtoffers hebben na een bijt ongeval met een hond ook te maken met angstklachten. Hiervoor kan behandeling door een psycholoog nodig zijn. Een ongeval met een hond maakt hoe dan ook impact op je leven.

De bezitter van de hond is altijd aansprakelijk

Het is duidelijk dat er door een beet van de hond veel ellende kan worden veroorzaakt. De bezitter van de hond is hiervoor vrijwel altijd aansprakelijk, zelfs als deze geen schuld heeft aan het bijtincident. Het gaat hier namelijk om een zogenoemde risicoaansprakelijkheid op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Dit risico wordt gedekt onder de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP). Als de bezitter van de hond een dergelijke verzekering heeft afgesloten, kan de letselschade op deze verzekeraar worden verhaald. In het andere geval moet de bezitter de letselschade uit eigen zak vergoeden.

Gratis rechtsbijstand is een uitkomst

Wij hebben in onze praktijk al vaker gezien dat cliënten na een bijtincident geneigd zijn om de letselschade zelf met de aansprakelijke partij of zijn verzekeraar te regelen. Juist omdat een aanval of beet van een hond zoveel impact maakt op iemands leven, verloopt de schaderegeling echter met de nodige emoties. Het is dan ook onze ervaring – en ook die van vele van onze cliënten – dat de gratis rechtsbijstand die wij aanbieden op dat moment echt een uitkomst biedt.

Wanneer je ons inschakelt, kunnen wij ervoor zorgen dat er ondanks alle emoties toch een zakelijke regeling met de aansprakelijke partij tot stand kan komen. Wij adviseren je gedurende de schaderegeling over jouw rechten en plichten. We verzamelen de nodige bewijsstukken voor je en voeren de onderhandeling met de tegenpartij. We nemen je dus alles uit handen en zorgen er zo voor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Ondertussen kun jij je volledig op jouw herstel richten!

Beet door hond gehad?

Wij helpen je graag gratis, want jouw letsel is onze zorg!