Home » Letselschade » Oorzaken letselschade » Letsel door een dier » Val van of trap door paard

Ongeval met paard gehad?

Wij helpen je graag gratis, want jouw letsel is onze zorg!

Heb je letselschade opgelopen door een val of een trap van een paard?

Dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. De bezitter van een paard is volgens artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek namelijk risicoaansprakelijk voor schade die door dit dier wordt veroorzaakt. Dit betekent dat de schade door een ongeval met een paard moet worden vergoed ongeacht of de bezitter van het dier schuld heeft aan het ontstaan van de schade. In de meeste gevallen heeft de eigenaar van het paard een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Dit betekent dat jouw schade door deze verzekeraar vergoed dient te worden.

De ernst van een ongeval met een paard verschilt enorm en zo ook het letsel. Er zijn al heel wat mensen ernstig en blijvend invalide geraakt door een val of een trap van een paard. Maar er is ook letsel van mildere aard. Misschien ben je er met wat lichte verwondingen vanaf gekomen. Toch kan ook dan de  schrik er goed in zitten. En waarschijnlijk zul je je wel enige tijd minder veilig voelen in de buurt van paarden. Betrokken zijn bij een ongeval met een paard heeft in elk geval altijd een flinke impact op je leven.

 

Mogelijk ben jij of is de eigenaar van het paard verzekerd via de KNHS

Leden van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), zijn uitgebreid verzekerd via een collectieve verzekering. Iedereen met een KNHS-lidmaatschap, dus ook alle KNHS Ruiter- en Menbewijshouders en houders van het Ruiterpaspoort, is automatisch uitgebreid verzekerd op, naast en rondom het paard. In dat geval kan dus de verzekeraar van KNHS worden aangesproken.

Gratis rechtshulp is een uitkomst

Wij hebben vaker meegemaakt dat cliënten na een ongeval met een paard in eerste instantie proberen de schade zelf met de aansprakelijke partij of zijn verzekeraar te regelen. Juist omdat een ongeval met met een paard zoveel impact maakt op iemands leven, verloopt de schaderegeling met de nodige emotie. Het is dan ook onze ervaring – en zeker ook die van onze cliënten – dat de gratis hulp die wij kunnen aanbieden voor mensen uitkomst biedt.

Schakel ons in, dan verzorgen wij voor jou de zakelijke afhandeling met de aansprakelijke partij. Wij adviseren je over jouw rechten en plichten. We verzamelen bewijsstukken en vorderen de schade waar je recht op hebt. We nemen je zo al het juridische getouwtrek uit handen. Jij kunt je ondertussen volledig op jouw herstel richten!

Ongeval met paard gehad?

Wij helpen je graag gratis, want jouw letsel is onze zorg!