Home » Letselschade » Oorzaken letselschade » Verkeersongeval

Verkeersongeval gehad?

Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.

Een verkeersongeluk zit meestal in een klein hoekje

Verkeersongevallen zijn aan de orde van de dag. Regelmatig wordt op het nieuws of in de krant melding gemaakt van verkeersongelukken. Waar je normaal gesproken vluchtig stilstaat bij deze berichten, is het een heel ander verhaal wanneer je zelf betrokken raakt bij een verkeersongeval. Zelfs een kleine botsing kan al veel gevolgen hebben.

De ernst van verkeersongevallen verschilt enorm en zo ook het letsel. Iedereen kent het beeld van de traumahelicopter die op de snelweg landt om een zwaargewond slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren. Maar er is ook letsel van mildere aard. Misschien ben je na een botsing met de schrik vrij gekomen, maar voel je je wel een tijd lang minder veilig op de weg. Betrokken zijn bij een verkeersongeval heeft altijd impact.

Wat te doen?

Hoewel behandeling van het letsel als gevolg van een verkeersongeval absolute prioriteit moet krijgen, is ook de juridische afhandeling van belang. Denk aan het contact leggen met de betrokken partijen, het invullen van schadeformulieren en het al dan niet aansprakelijk stellen van de veroorzaker van het ongeval.

Aangifte bij politie

Soms is het ook noodzakelijk dat zo snel mogelijk aangifte wordt gedaan bij de Politie. Dat is in elk geval nodig als de veroorzaker na het ongeval is gevlucht. Als aan de juiste voorwaarden wordt voldaan kan zodoende eventueel een claim worden ingediend bij het Waarborgfonds.

Heb jij letselschade opgelopen door een verkeersongeval?

Wanneer je letsel hebt opgelopen bij een verkeersongeval, kun je een aanspraak maken op schadevergoeding en smartengeld. Er zijn ongetwijfeld kosten gemaakt bij de nasleep van het ongeval. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, reiskosten naar het ziekenhuis of in een erger geval kosten voor huishoudelijke hulp of verpleeghulp. Ook kan er als gevolg van arbeidsongeschiktheid schade ontstaan door een verminderd verdienvermogen of vermogen om te doe-het-zelven.

Een beroep doen op een schadevergoeding vanwege een verkeersongeval kan alleen wanneer er een andere partij betrokken is geweest bij het ongeval die verantwoordelijk kan worden gehouden voor het opgelopen letsel. In formele zin spreken we dan over aansprakelijkheid. Wanneer de andere partij aansprakelijk gesteld kan worden voor het ontstane letsel, kun je er vanuit gaan dat de kosten die door het letsel zijn ontstaan moeten worden vergoed door zijn of haar verzekeraar. Als er geen aansprakelijke partij is, maar je wel een schadeverzekering inzittenden verzekering hebt afgesloten, kun je jouw schade op jouw eigen SVI-verzekeraar verhalen.

Verkeersongeval gehad?

Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.