Alles over letselschade

Wat is letselschade?

Letselschade is de lichamelijke of geestelijke schade die je oploopt als je het slachtoffer bent van een ongeval.

De meest voorkomende oorzaak is een verkeersongeval. Maar je kunt ook letsel hebben opgelopen door een ongeval op het werk; ook wel arbeidsongeval of bedrijfsongeval genoemd. Verder kun je letsel hebben gekregen als gevolg van een medische fout (foutieve behandeling) door een arts of in een ziekenhuis. Hiernaast kan er letselschade ontstaan als gevolg van een mishandeling, een beet van een hond, een ongeval met een paard of door een valpartij door bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel.

Bij lichamelijk letsel kun je denken aan botbreuken, snijwonden, brandwonden, amputaties of bijvoorbeeld een whiplash. Bij geestelijk letsel valt bijvoorbeeld te denken aan angstklachten, een PTSS (post traumatisch stress syndroom), een burn-out, of een depressie na een ongeval.

Waaruit bestaat letselschade?

De schade die als gevolg van het lichamelijke en/of geestelijke letsel ontstaat, wordt letselschade genoemd. De schade kan onder andere bestaan uit: kledingschade, reiskosten, medische kosten, hulp in de huishouding, verpleeghulp, verlies van inkomsten, studievertraging, kosten van hulpmiddelen, kosten van rechtsbijstand enzovoorts. Hiernaast bestaat er ook recht op smartengeld. Dat is een geldbedrag als vergoeding voor het ontstane verdriet, de geleden pijnen en ongemakken en de verminderde levensvreugde.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade opgelopen?

    Wij helpen jou graag gratis, want jouw letsel is onze zorg!