Hoe we werken

Wij verlenen gratis rechtsbijstand

Een ongeval kan iedereen overkomen. Justiz verleent gratis rechtshulp aan slachtoffers van letselschade in Nederland. ​Wij beantwoorden vrijblijvend al uw vragen en bieden ondersteuning op juridisch en financieel gebied.

Nadat u zich bij ons heeft gemeld met uw letselschade vraagstuk, gaan wij meteen met de zaak aan de slag. ​Is uw letselschadezaak haalbaar? Dan gaan we samen aan de slag voor het beste resultaat. Samen doorlopen we de volgende vier heldere stappen:

1. Laat je eerst adviseren

Je hebt letselschade opgelopen en hebt vast veel vragen, maar waar begin je? Plan direct een eerste adviesgesprek in. Dit is eigenlijk altijd gratis en helpt je met het inzichtelijk maken van jouw casus. In overleg met jou beoordeelt Justiz of de zaak op juridisch vlak kansrijk is.

2. Bepaal aansprakelijkheid

Wanneer we tijdens de intake hebben vastgesteld dat er een aansprakelijke partij is, stelt uw persoonlijke jurist deze (kosteloos) aansprakelijk. Let op, bij de partij die de schade vordert, ligt de bewijslast. Bij onvoldoende bewijs starten we eventueel een toedrachtsonderzoek.

3. Voorschot schadeclaim

Na het verzenden van de aansprakelijkstelling brengen wij alle schadeposten in kaart. Het merendeel kan veelal worden begroot aan de hand van concrete bewijsstukken. Zolang er nog geen sprake is van een eindsituatie, kunnen wij de aansprakelijke verzekeraar vragen om tussentijdse voorschotten te verstrekken.

4. Indienen claim en nazorg

Tijdens je herstel regelen wij de correspondentie met de diverse partijen en helpen we je met de diverse (herstel)trajecten. Wanneer de definitieve schade is vastgesteld dienen wij een voorstel in bij de wederpartij. Afhankelijk van de standpunten van de wederpartij wordt daarna de schade financieel afgerond.

Snel en in jouw regio

Omdat wij door heel Nederland werken, is er altijd een expert die in jouw eigen regio werkzaam is. De praktijk heeft ons geleerd dat dit de behandeling van de letselschade te allen tijde bevordert. Daarnaast nemen de experts van Justiz gegarandeerd binnen 1 werkdag contact met je op. Meestal wordt zelfs al binnen enkele werkuren persoonlijk contact met je opgenomen voor een eerste telefonisch advies. En indien gewenst wordt jouw letselschade meteen in behandeling genomen.

Direct gratis advies van een letselschadejurist

(ma-vrij 08:30 – 17:30 uur)
Zo dichtbij dat we altijd bij je thuis kunnen komen

Wat klanten zeggen over Justiz

  • Wij zijn na het bedrijfsongeval van mijn man terecht gekomen bij Justiz Letselschade. Mandy Claus heeft ons zeer lange tijd geholpen om het juridische gedeelte met de werkgever en vervolgens hun verzekering af te handelen. Daarbij heeft zij ons ook goed geïnformeerd over wat we konen verwachten,en heeft ons gesteund waar zij kon.Wij zijn haar zeer erkentelijk voor haar werkzaamheden en inzet.

    Esther Walraven
  • Wij zaten in de knel met onze verzekering en die van de tegenpartij. Justiz heeft voor ons het gehele traject begeleid, ook de weg voor onze dochter om gebruik van LetsCo te kunnen maken. Veel dank voor alle steun! Ik ben echt blij dat er een instantie is zoals die van u, om burgers te helpen die de weg in dit verzekerings land niet kent.

    David Rusman
  • Goede, snelle en duidelijke communicatie. Als slachtoffer van een verkeersongeluk heb je recht op rechtsbijstand welke de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij betaald. Fijne is dat zij weten waar je recht op hebt (en dat zijn naast de materiële schade en smartengeld nog een aantal andere zaken). Richting de verzekeringsmaatschappij blijven ze goed najagen.

    Melvin van de Coterlet

Wanneer je contact opneemt met Justiz Letselschade, kun je rekenen op een toegewijd team dat klaar staat om jou te helpen. Doordat wij onze missie steevast waarmaken boeken wij in elke case de beste resultaten voor onze cliënt. Vertrouwen staat centraal in onze samenwerking, zo kan jij je richten op je herstel.

Letselschade opgelopen?

Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.