Rechtshulp bij het verhalen van letselschade; waar moet je op letten bij de keuze van een deskundige belangenbehartiger?

 In Letselschade

Iemand die letselschade oploopt bij een ongeval, bijvoorbeeld een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout, heeft recht op schadevergoeding van de aansprakelijke partij. Om ervoor te zorgen dat alle schade wordt vergoed, is gespecialiseerde juridische hulp van groot belang. Maar welke soorten hulp bestaan er en waar moet je op letten bij de keuze voor een belangenbehartiger? Het is zinvol om dat goed op een rij te zetten, om te voorkomen dat je verkeerd terecht komt.

Wanneer je zoekt op ‘letselschade’ op Google, zie je honderden namen verschijnen van bedrijven die hulp aanbieden bij het verhalen van schadevergoeding. Maar deze bedrijven zijn door Google niet op kwaliteit getoetst. Daarom is het goed om te weten welke belangenbehartigers voldoende deskundig zijn en welke niet. Er zijn verschillende zaken waar je op kan letten, om te voorkomen dat je spijt krijgt van je keuze.

Problemen door onvoldoende kwaliteit

Het is belangrijk om te weten dat de verlening van rechtshulp bij het verhalen van een letselschadevergoeding een juridisch specialisme is. Helaas zijn er veel bedrijven actief die je gouden bergen beloven, maar niet de kwaliteit kunnen leveren die je verdient. Dat kan tot grote problemen leiden, waaronder een te lage schadevergoeding of een schaderegelingstraject dat onnodig langdurig of problematisch verloopt.

Soorten rechtshulp bij letselschade 

Een letselschadespecialist is een in letselschaderegeling gespecialiseerde rechtshulpverlener die je bijstaat bij het verhalen van een schadevergoeding op de aansprakelijke partij. Er zijn drie soorten belangenbehartigers:

  • Letselschadejurist in dienst van een rechtsbijstandsverzekeraar of vakbond
  • Letselschadeadvocaat
  • Letselschade-expert

Deskundige hulp

Niet iedereen die zichzelf voordoet als letselschadespecialist beschikt over de deskundigheid om slachtoffers adequaat bij te staan. Hoe maak je onderscheid tussen een goede en slechte belangenbehartiger? Daarvoor bestaat in Nederland een landelijk erkende kwaliteitsregeling: het Nationaal Keurmerk Letselschade. Het keurmerk wordt alleen aan een bedrijf verleend als er wordt voldaan aan hoge kwaliteitseisen. De eisen zien toe op belangrijke waarborgen als opleiding en ervaring op het gebied van letselschade.

Kies voor een keurmerkkantoor

Met de keuze voor een rechtshulpverlener die beschikt over het Nationaal Keurmerk Letselschade weet je zeker dat je te maken hebt met een deskundige belangenbehartiger. Op de website van het keurmerk staan alle keurmerkhouders vermeld. Zo kun je eenvoudig nagaan of een bedrijf over voldoende kwaliteit beschikt om optimaal op te komen voor jouw belangen.

Uiteraard beschikt ook Justiz Letselschade over het Nationaal Keurmerk Letselschade. Onze letselschadejuristen zijn op de hoogte van alle actuele vakinhoudelijke informatie en beschikken over de vaardigheden om letselschadeslachtoffers goed te helpen. Daardoor kan je bij ons kantoor rekenen op de beste hulp bij het verhalen van jouw letselschade.

Recent Posts
Letselschade door productLetselschaderegeling bij Justiz