Alles over schadevergoeding

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een verzekering voor zelfstandig ondernemers die voorziet in een periodieke uitkering bij ziekte of invaliditeit. Een AOV kan een schadeverzekering of een sommenverzekering zijn.

Letselschade en arbeidsongeschiktheidsverzekering

Op vrijwel alle arbeidsongschiktheidsverzekeringen is een wachttijd van toepassing. Meestal geldt dan ook dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering niet al het inkomensverlies dat door de arbeidsongeschiktheid ontstaat vergoedt.

Bij letselschade is het zaak dat je jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering tijdig informeert over het ongeval en de daardoor ontstane arbeidsongeschiktheid. In sommige – maar niet in alle – gevallen wordt de uitkering van de arbeidsongeschiktheidsuitkering verrekend met de vergoeding waarop je wegens letselschade aanspraak kunt maken. Hiervoor gelden specifieke regels die door de Hoge Raad zijn geformuleerd. Uiteraard kunnen de letselschade-experts van Justiz je bij arbeidsongeschiktheid helpen bij het vaststellen van de schade wegens verlies van verdienvermogen.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade opgelopen?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.