Alles over schadevergoeding

Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM)

De Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen wordt in de volksmond vaak een WA-verzekering genoemd. WA staat voor: wettelijke aansprakelijkheid. Hieronder leggen we je uit wat de WAM-verzekering precies inhoudt.

Wat houdt de WAM-verzekering in?

WAM is een afkorting voor Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen. Deze wet verplicht bezitters om voor hun een auto of motor een verzekering af te sluiten. De WAM-verzekering is in Nederland een verplichte verzekering die afgesloten moet worden als men wil deelnemen aan het verkeer met een motorrijtuig.

Registratie WAM-verzekering via de RDW

In Nederland worden alle auto’s met een autoverzekering geregistreerd bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegvverkeer). Je kunt op de site van de RDW gemakkelijk controleren of een auto WA-verzekerd is.

Justiz Letselschade bij de RDW de gegevens van de betreffende WAM-verzekeraar controleren

Wanneer u letselschade hebt opgelopen door een verkeersongeval, checken wij aan de hand van het kenteken van de tegenpartij bij welke WAM-verzekeraar hij verzekerd is. Op deze manier kunnen wij de verzekeraar van de betreffende (vracht)auto of motor rechtstreeks aansprakelijk stellen.

Verjaring WAM-verzekering

Een aanspraak op vergoeding bij een WAM-verzekeraar kan volgens de wet verjaren. De verjaringstermijn is volgens artikel 10 van de WAM drie jaar. Dit betekent dat je drie jaar de tijd hebt om de verzekering aan te spreken voor jouw letselschade. Je claim op de aansprakelijke partij zelf verjaart overigens na vijf jaar.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Hulp bij letselschade nodig?

    Wij helpen jou graag gratis, want jouw letsel is onze zorg!