Alles over schadevergoeding

Letselschadevergoeding na een ongeval

Als je gewond bent geraakt door een ongeval of als je na een ongeval te maken hebt met psychische klachten, komt er veel op je af. Je zit met allerlei vragen en waarschijnlijk heb je ook allerlei kosten en misschien loop je wel inkomen mis. Dit betekent dat je te maken hebt met letselschade.

Recht op schadevergoeding

Is jouw letsel ontstaan door de schuld van een ander, dan heb je recht op schadevergoeding. Justiz helpt letselschadeslachtoffers met gratis juridische bijstand en advies. Onze letselschade-experts helpen jou graag met het claimen van een eerlijke en rechtvaardige schadevergoeding.

Hieronder leggen we je uit hoe het schaderegelingsproces bij letselschade er in grote lijnen uit ziet.

Hoe dien ik een schadeclaim wegens letselschade in bij de aansprakelijke partij?

De partij die schade vordert van een ander moet als eerste bewijzen dat de andere partij aansprakelijk is. Het is dus belangrijk dat je eerst de gegevens van de aansprakelijke partij of zijn verzekeraar achterhaalt. Vervolgens is het belangrijk dat je voldoende bewijs verzamelt waaruit blijkt dat die ander aansprakelijk is voor jouw letselschade.

Toedrachtonderzoek

Als er nog onvoldoende bewijs is om de aansprakelijkheid te vestigen, zal eerst een toedrachtonderzoek moeten worden uitgevoerd. Op die manier wordt getracht het benodigde bewijs te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan het opvragen van een politierapport, het benaderen van getuigen of aan het opvragen van jouw medisch dossier.

Aansprakelijk stellen

Wanneer de gegevens van de tegenpartij of zijn verzekeraar bekend zijn en er voldoende bewijs is verzameld, kan de tegenpartij of zijn verzekeraar door middel van een brief aansprakelijk worden gesteld. Eventueel moet er in deze brief worden gemotiveerd op grond van welke regel of op grond van welk wetsartikel iemand aansprakelijk is voor de schade. In de aansprakelijkstelling kun je ook aangeven dat je binnen een redelijke termijn een reactie verlangt. Voor de zekerheid kan de aansprakelijkstelling eventueel per aangetekende post worden verzonden. Je kunt dan later bewijzen dat je de brief op tijd hebt verzonden.

Hulp bij aansprakelijkstelling

Natuurlijk helpen de letselschade-experts van Justiz jou graag bij het opstellen en verzenden van de aansprakelijkstelling. Mocht er na het versturen van de aansprakelijkstelling discussie ontstaan over de aansprakelijkheid, dan kunnen wij je met juridische adviezen bijstaan en je helpen om de aansprakelijkheid gevestigd te krijgen. Wanneer de aansprakelijkheid eenmaal is erkend, helpen wij je kosteloos om jouw letselschadevergoeding na ongeval bij de aansprakelijke partij of zijn verzekeraar in te dienen. Bekijk hier het verdere stappenplan dat wij volgen bij het vaststellen van jouw letselschade.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade na ongeval?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.