Alles over schadevergoeding

Huishoudelijke hulp

Als slachtoffer van een ongeval kun je te maken krijgen met huishoudelijk hulp. Je maakt dan extra kosten doordat je letselschade opgelopen hebt en bepaalde werkzaamheden in het huishouden niet meer kunt doen. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor jouw letselschade kun je deze kosten vergoed krijgen via een letselschadeclaim.

Huishoudelijke hulp via WMO

Wanneer je ernstig letsel hebt opgelopen door een ongeval, heb je mogelijk recht op hulp via de Wmo. In dat geval dien je via jouw gemeente een indicatie aan te vragen. De gemeente stelt dan vast voor hoeveel uren per week en gedurende welke periode je recht hebt op huishoudelijke ondersteuning. Vervolgens krijg je voor de verleende hulp elke vier weken een rekening in verband met een eigen bijdrage van het CAK. De eigen bijdrage bedraagt anno 2019 maximaal € 17,50 er vier weken.

Richtlijn

In de letselschadebranche wordt de schade wegens de behoefte aan huishoudelijke hulp meestal vastgesteld aan de hand van de Richtlijn Huishoudelijke Hulp van De Letselschade Raad. Volgens deze richtlijn is de definitie van huishoudelijke hulp:

De behoefte aan huishoudelijke ondersteuning door derden, bestaande uit bijvoorbeeld de activiteiten schoonmaken, koken, boodschappen doen en kinderen verzorgen, met uitzondering van activiteiten op het gebied van zelfredzaamheid, zoals hieronder om- schreven.

Berekenen schade wegens huishoudelijke ondersteuning

Als er sprake is van een behoefte aan huishoudelijke hulp dient de aansprakelijke partij de hierdoor ontstane schade aan jou te vergoeden. De letselschade-experts van Justiz helpen jou graag bij het vaststellen en verhalen van deze schade.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade opgelopen?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.