Alles over schadevergoeding

Studievertraging als gevolg van letselschade

Als je als gevolg van letselschade vertraging oploopt bij het volgens jouw studie, kan dit gevolgen hebben voor jouw gehele carrière. Je maakt niet alleen extra studiekosten doordat je misschien langer over jouw studie doet, maar je betreedt ook later de arbeidsmarkt. Daardoor zal je – uitgesmeerd over jouw hele carrière – minder kunnen verdienen dan in de situatie dat je geen ongeval zou zijn overkomen. Uiteraard moet je kunnen bewijzen dat je voor het ongeval goede studieresultaten had en dat je in de situatie zonder ongeval zonder vertraging jouw opleiding zou hebben kunnen afronden.

Richtlijn

In de letselschadebranche wordt de schade wegens studievertraging meestal vastgesteld aan de hand van de Richtlijn Studievertraging van De Letselschade Raad. Volgens deze richtlijn is de definitie van studievertraging:

Onder schade wegens vertraging tijdens studie wordt verstaan de schade die optreedt doordat een benadeelde later op de arbeidsmarkt actief zal zijn als gevolg van een door een ongeval onderbroken opleiding, voor welke vertraging een derde aansprakelijk is te houden.

Berekenen schade wegens studievertraging

Als er in jouw geval sprake is van studievertraging dient de aansprakelijke partij de hierdoor ontstane schade aan jou te vergoeden. De letselschade-experts van Justiz helpen jou graag bij het vaststellen en verhalen van deze schade.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Advies bij studievertraging?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.