Alles over schadevergoeding

Verpleeghulp bij letselschade

Wanneer je ernstig letsel hebt opgelopen door een ongeval, heb je behoefte aan verpleging. Die verpleeghulp kun je via jouw zorgverzekering aanvragen. Een wijkverpleegkundige bekijkt samen met een arts welke zorg u nodig hebt en stelt hiervoor een indicatie op. Via de zorgverzekeraar kan je kiezen voor zorg in natura of voor een persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (PGB vv).

Als er behoefte is aan een langere periode van verpleeghulp, zal de zorgverzekeraar niet alle kosten vergoeden. In dat geval moeten de kosten verhaald worden op de aansprakelijke partij. Of soms moet er een beroep op de Wet langdurige zorg (Wlz) worden gedaan.

Als er geen recht (meer) is op professionele hulp via de zorgverzekering, terwijl je bij jouw zelfverzorging toch moet worden geholpen door directe naasten, is er sprake van mantelzorg.

Als er geen recht (meer) is op professionele hulp via de zorgverzekering, terwijl je bij jouw zelfverzorging toch moet worden geholpen door directe naasten, is er sprake van mantelzorg.

Verschillende rechters hebben zich meermalen uitgelaten over de vergoeding van mantelzorg. Deze rechtspraak kan als volgt worden samengevat:

In hoeverre bij de bepaling van de omvang van de kosten van verpleging rekening dient te worden gehouden met door een derde verleende mantelzorg, heeft als maatstaf te gelden of en in hoeverre het inschakelen van professionele hulp voor het verrichten van de verplegingswerkzaamheden normaal en gebruikelijk is.

Vaststellen en claimen kosten verpleeghulp bij letselschade

Zowel bij professionele verpleeghulp als bij mantelzorg dient de partij die aansprakelijk is voor jouw letselschade de redelijke kosten van de verpleeghulp te vergoeden. De letselschade-experts van Justiz kunnen jou hier verder over adviseren en je helpen bij het vaststellen en claimen van deze schadepost.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade opgelopen?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.