Alles over schadevergoeding

Medische kosten bij letselschade

Wanneer je als gevolg van een ongeval wordt geconfronteerd met ziektekosten of medische kosten die niet of niet volledig door jouw zorgverzekeraar worden vergoed, is er sprake van letselschade. Als de kosten van jouw medische behandeling in redelijkheid bijdragen aan jouw herstel of veraangenaming van het letsel, moet de aansprakelijke verzekeraar deze kosten aan je vergoeden.

Bewijzen medische kosten

Het is belangrijk dat je kunt bewijzen dat de kosten niet door jouw zorgverzekeraar worden betaald. Daarom is het advies om al jouw ziektekosten eerst bij jouw eigen zorgverzekeraar te declareren. Dit kan bij de meeste zorgverzekeraar tegenwoordig ook online. Na het declareren ontvang je van de zorgverzekeraar een uitkeringsspecificatie of zorgfactuur. Deze specificatie of factuur dient als bewijsstuk. Je kunt hiermee aantonen welke kosten wel en welke kosten niet door jouw zorgverzekeraar worden vergoed.

Hulp bij het verhalen van ziektekosten

De letselschade-experts van Justiz kunnen jou helpen om jouw ziektekosten op de aansprakelijke partij te verhalen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we leggen je graag uit wat wij voor jou kunnen betekenen.

Jouw letselschade direct melden?

Binnen 1 werkdag, maar meestal al binnen enkele werkuren, spreek jij een advocaat of jurist uit jouw regio.

    Type letsel

    Vestiging

    Letselschade opgelopen?

    Wij bieden je gratis hulp, want jouw letsel is onze zorg.