Verkeersongevallen piek in november. Hoe te voorkomen?

 In Letselschade

In november vinden de meeste verkeersongevallen plaats. Waarom is dit en hoe kun je hier als verkeersdeelnemer het beste mee omgaan? 

De herfst is in volle gang. Eind oktober is de wintertijd ingegaan, waardoor het eerder in de middag gaat schemeren. Ook neemt het aantal dagen met mistig en regenachtig weer toe. Deze ontwikkelingen hebben grote invloed op het verkeer.

Duisternis en slecht weer hebben een negatief effect op het aantal verkeersongevallen. In november  is een duidelijke piek te zien in het aantal verkeersongevallen, zo blijkt uit ongevallencijfers van de politie. Automobilisten, fietsers en voetgangers lopen dan ook een groter risico om betrokken te  raken bij verkeersongevallen.

We zetten hierbij een aantal tips op een rij om het risico op een ongeval te verkleinen;

  • Pas je (rij)gedrag aan aan de huidige omstandigheden. Doordat het vaker regent en langer donker is zijn situaties minder goed te overzien. Voor alle deelnemers aan het verkeer. Hou er daarom rekening mee met je snelheid of bij het oversteken op gevaarlijke verkeerspunten. 
  • Zichtbaarheid is nu nog belangrijker. Zorg daarom voor werkende verlichting en/of fluorescerende kleding. Zelfs voor wandelaars is dit aan te raden, helemaal als het regent. 
  • Gelukkig regent het niet altijd en is de zon ook weleens zichtbaar. Maar deze habusinesngt wel lager dan normaal waardoor je zicht kan worden verslechterd. Zorg daarom dat je altijd een zonnebril bij de hand hebt. 

Helaas is een ongeval niet altijd te voorkomen. We hebben op een rijtje gezet wat de stappen zijn die ondernomen moeten worden nadat er een ongeval heeft plaatsgevonden: 

  • Vul samen met de wederpartij het schadeformulier in
  • Maak foto’s van de ongevalssituatie en noteer gegevens van getuigen
  • Ga naar de huisarts, ook als je denkt dat het wel meevalt
  • Noteer alle extra kosten die je maakt en bewaar nota’s en bonnetjes
  • Wacht niet te lang met het inschakelen van een belangenbehartiger

Is er sprake van letselschade? Dan staan de medewerkers van Justiz voor je klaar. Justiz Letselschade heeft vestigingen door heel Nederland. 

Recent Posts
Internationale ReanimatiedagLetselschade door product